A Stanford Egyetem online táplálkozástudományi kurzusát azért végeztem el, hogy a legfrissebb tudományos ismeretek birtokában még biztosabban segíthesselek akkor is, ha egy szakszerűen megírt étkezési tervre van szükséged és akkor is, ha egy health coaching folyamat részeként az egészségcéljaid elérésében kérsz tőlem segítséget.

Én egy dietetikus által írt étrendet követek. Naponta háromszor eszem, minden étkezésem kiegyensúlyozottan tartalmazza a testi szükségleteimet kielégítő fehérje-, keményítő-, zöldség/gyümölcs és zsírmennyiséget.  Miért? Azért, mert így tudom, hogy ha két étkezés között megéhezem, az nem azért van, mert a testemnek szüksége van az ételre, hanem azért, mert elkezdtek dolgozni bennem az érzéseim. És olyankor nem ételre, hanem önvizsgálatra és lelki/spirituális munkára van szükség.

Hogyan küzdöttem meg korábban az érzelmileg nehéz helyzetekkel?

Régen ilyenkor automatikusan ettem. Általában olyasmit, amire semmi szüksége a testemnek. Lehet, hogy pillanatnyilag csillapította az érzéseimet az a pár falat, de a pár falatból előbb-utóbb hatalmas adagok lettek, a problémám pedig amire ráettem, megoldatlan maradt. Sokszor csak jóval később derült ki, mi is volt az, ami annyira felkavart. Így azzal, hogy nem megéltem az érzést, hanem ráettem, két problémám lett: az, amire ráettem, és az összes egészségügyi és mentális probléma, amit az evéssel okoztam magamnak.

mit teszek ma?

A rossz megküzdési stratégiáim okozta nehézségekre és az érzelmi önszabályozás elégtelenségére hiába eszem édességet. Ezért nekem az érzelmi evés nem opció. Nekem arra van szükségem, hogy biztonságos válaszfalat építsek az evésem és az érzéseim közé, aminek az egyik alapeleme az, hogy nem impulzívan eszem. Egy szakember kiszámolta, milyen makro-és mikrotápanyagokból mennyit kell ennem. Ez nagyon fontos, hiszen az érzéseim és a testi érzeteim gyakran félrevisznek, akkor is evésre csábítanak, ha egyáltalán nem vagyok éhes. Ez alapján a keret alapján azonban minden nap előre el tudom tervezni, hogy mit fogok enni, és a testem mindent megkap, amire az egészséges működéshez szüksége van. Én így tudok békében lenni az étellel, számomra így jelent örömöt az evés. És így tanulok napról napra, helyzetről helyzetre többnyire adekvát választ adni kezelni az érzelmileg nehéz helyzetekre. Így tudok hallgatni a belső hangomra, és haladni az Isten által a szívembe plántált vágyaim beteljesítése felé vezető úton.

Így segítek neked a tudásommal és a tapasztalataimmal

A Stanford Egyetem online táplálkozástudományi kurzusát azért végeztem el, hogy a legfrissebb tudományos ismeretek birtokában még biztosabban segíthesselek az egészségcéljaid elérésében. Ezen a képzésen nemcsak a legfrissebb kutatások eredményeivel ismerkedtem meg, hanem azt a készséget is elsajátítottam, hogyan igazodjak ki a tanulmányok és tudományos nézetek útvesztőjében, és hogyan tartsam naprakészen a tudásomat. Azt is megtanultam, hogyan kell étkezési tervet írni. Így szívesen segítek neked akkor is, ha nem szeretnél elköteleződni egy health coaching folyamat mellett, de szükséged lenne egy szakszerűen összeállított, hosszú távon követhető étkezési tervre.